- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set762
Så skal børnene også have lidt til ganen.
Gløggen havde i tidernes morgen, a.k.a Middelalderen, en helbredende virkning – mente man.
Det har denne ikke… Eller det vil sige, at det hjælper altid nogenlunde med noget varmt at drikke, hvis man har noget snue og er forkølet.
4 personer.
3 dl vand
Saften fra en halv appelsin
Saften fra en halv citron
1 tsk vaniljesukker
3 spsk sukker
2 hele nelliker
1 hel kanel (af ca. 5 cm)
2 dl solbærsaft
3 dl ekstra vand
30 g groft hakkede og smuttede mandler
40 g rosiner
- Pres saften ud af en citron og appelsin (du kan evt. dele med en anden gruppe).
- Frem med en kasserolle.
- Bring vandet, appelsin- og citronsaften, sukker, vaniljesukker, nelliker og kanel i kog i kasserollen med låg på.
- Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Du kan nu tage kanel og nelliker op.
- Tilsæt solbærsaften og ekstra vand. Jeg plejer bare at lade kanel og nelliker blive i gryden.
- Bring gløggen til kogepunktet og smag til.
- I med mandler og rosiner i kasserollen.
- Lad gløggen stå og småboble i 15-20 minutter. Den kan også sagtens stå i længere tid ved lav varme.
Hæld den varme børnegløgg i glas og server straks til en god røvfuld æbleskiver!
Velbekomme.