- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set859
Så skal børnene også have lidt til ganen.
Gløggen havde i tidernes morgen, a.k.a Middelalderen, en helbredende virkning – mente man.
Det har denne ikke… Eller det vil sige, at det hjælper altid nogenlunde med noget varmt at drikke, hvis man har noget snue og er forkølet.

Børnegløgg
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Retter Drikke, Jul
Køkken Dansk, Nordisk
Ingredienser
- 3 dl vand
- Saften fra en halv appelsin
- Saften fra en halv citron
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk sukker
- 2 hele nelliker
- 1 stang kanel (ca. 5 cm)
- 2 dl solbærsaft (eller lignende)
- 3 dl ekstra vand
- 30 g groft hakkede og smuttede mandler
- 40 g rosiner
Sådan gør du
- Pres saften ud af en citron og appelsin (du kan evt. dele med en anden gruppe).
- Frem med en kasserolle.
- Bring 3 dl vand, appelsin- og citronsaften, sukker, vaniljesukker, nelliker og kanel i kog i kasserollen med låg på.
- Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter.
- Du kan nu tage kanel og nelliker op.
- Tilsæt solbærsaften og ekstra vand. Jeg plejer bare at lade kanel og nelliker blive i gryden.
- Bring gløggen til kogepunktet og smag til.
- I med mandler og rosiner i kasserollen.
- Lad gløggen stå og småboble i 15-20 minutter. Den kan også sagtens stå i længere tid ved lav varme.
Hæld den varme børnegløgg i glas og server straks til en god røvfuld æbleskiver!
Velbekomme.